Kerstevent 'sHeerenloo 2013Terug naar het begin van onze jaartelling

Op vrijdag 12 en zaterdag 13 december 2014 zetten zo’n 500 vrijwilligers zich in om u te laten ervaren dat Kerstmis meer is dan een versierde dennenboom met lichtjes, mooi ingepakte cadeautjes en lekker eten en drinken…

In het kerstevent wandeltheater brengen acteurs, dansers, zangers en tientallen figuranten in ruim 2,5 uur ‘Stille nacht …’ op de Veluwe tot leven! Het gebeurt allemaal op het terrein van De Hartenberg aan de Apeldoornseweg 60 in Wekerom. Net als vorig jaar zullen ook cliënten een bijdrage leveren aan deze unieke theatervoorstelling.

Boodschap

Het kerstevent wandeltheater gaat terug naar het begin van onze jaartelling. Een jonge vrouw krijgt een bood-schap van een engel, een onbeduidend plaatsje in het Midden-Oosten krijgt wereldnaam, herders krijgen een boodschap die zijn weerga in de geschiedenis niet kent.

Sfeervolle belevingstocht

Startpunt van de theaterwandeling is herberg Shalom, waar oosterse gastvrijheid de toon zet voor de sfeervolle belevingstocht. Een-maal op weg ontspint zich het verhaal. In het dorpje Beth Tikvah waan je je in een andere tijd. Een rabbi onderwijst in de synagoge enkele kinderen, het knechtje van bakker Chaim brengt versgebakken broodjes naar de markt, waar ook noten, vruchten, mooie stoffen en snuisterijen te koop zijn.

Meer dan theater

Een kleine 250 acteurs, zangers en dansers doen hun best de bezoekers mee te nemen in het verhaal dat begint met de geboorte van een kind dat geschiedenis schrijft. De passie waarmee zij dit doen, maakt het kerstevent wandeltheater meer dan theater. Een bezoeker verwoordde het als volgt: “Wie zich laat meenemen in het kerstevent wandeltheater beleeft de eerste periode van onze jaartelling. Ik heb het verhaal al vele malen gelezen, maar hier is het tot leven gekomen.”

Meer informatie
Kijk voor meer informatie of een voorproefje met fragmenten uit voorgaande theater-wandelingen op www.kerstevent.info. Toegangskaarten kunnen ook via deze website besteld worden of bij de VVV-kantoren in Ede en omgeving.