Kerstvieringen

De kerstbelevingsvieringen, het muzikaal kerstverhaal, de kerstnachtdienst en de kerstviering op Eerste Kerstdag. Dit zijn de vaste ingrediënten voor de viering van Kerstmis op De Hartenberg. Alle vieringen vinden plaats in de grote zaal van het cultureel centrum.

Kerstbelevingsvieringen
Voor cliënten met ernstig meervoudige beperkingen of met moeilijk verstaanbaar gedrag zijn er medio december de kerstbelevingsvieringen. Wat is de kern van Kerstmis? Waar gaat het om? En hoe kan ik jou dat laten beleven, laten ervaren? Dat is de basis voor de invulling van deze bijzondere kerstvieringen, wat wordt vertaald naar activiteiten die op de zintuigen gericht zijn, oftewel kerst zien, horen, ruiken, voelen en proeven.

Het muzikaal kerstverhaal 
Een week voor Kerstmis is er het muzikaal kerstverhaal, hét grote kerstfeest op De Hartenberg. Naast cliënten en begeleiders komen er ook veel ouders en familieleden mee. De uitnodigingen hiervoor gaan naar de woningen. Er worden drie bijeenkomsten achter elkaar georganiseerd. Omdat er maximaal 250 mensen in de zaal kunnen, moeten mensen zich vooraf hiervoor opgeven.

Kerstnachtdienst op kerstavond en kerstviering op Eerste Kerstdag
De traditionele ‘kerstnachtdienst’ is op kerstavond en begint om 19.30 uur. Op Eerste Kerstdag is er om 14.30 uur een kerstviering. Beide vieringen zijn vergelijkbaar met de reguliere kerkdiensten en worden niet alleen door cliënten, medewerkers en vrijwilligers bezocht, maar ook door mensen uit de omgeving. Opgave vooraf is niet nodig. Iedereen is van harte welkom!