Speelheuvel

Velen kennen de speelheuvel als favoriete bestemming voor kinderfeestjes. Ook bij het kiezen van een bestemming voor een kinderkamp is deze, vaak samen met het sportveld, een doorslaggevende element om voor De Hartenberg te kiezen.

De speelheuvel ligt naast Eetcafé de Roek en is het hele jaar door vrij toegankelijk. Terwijl u geniet van een drankje op het terras van Eetcafé de Roek kunnen uw (klein-)kinderen zich hier naar hartenlust uitleven.

Vroeger en nu
De speelheuvel is in 1976 gerealiseerd als een speciaal buitenproject voor de bewoners van De Hartenberg: een grote heuvel met twee glijbanen, een muziekpaviljoen, een grote waterspeelplaats in combinatie met een modder- en zandbak en een kabelbaan. Op een tweede heuvel was een gigantisch klauternet dat tevens in de zomer als een soort tent gebruikt kon worden. Ook waren er speciale schommels en een grote draaischijf. Om onderhoudstechnische en financiële redenen zijn de speeltoestellen in de jaren ’90 grotendeels ontmanteld.

Sinds 2012 wordt er hard gewerkt om de speelheuvel weer in oude staat te herstellen. Dankzij diverse sponsors zijn er recent nieuwe speeltoestellen bij gekomen, waaronder een vogelnestschommel en een rolstoelschommel. Het naastgelegen openluchttheater is inmiddels volledig gerestaureerd en op 18 juni 2014 feestelijk geopend.